Blood Relationship Test Question and answer

Blood Relationship Test 

  1. k) Blood Relationship Test

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Mother’s or Father’s sons

Mother’s or Father’s daughter

Mother’s or Father’s brother

Mother’s or Father’s sister

Mother’s or Father’s father

Son’s  wife

Daughter’s husband

Husband’s or wife’s sister

Husband’s or wife’s brother

Brother’s son

Brother’s daughter

Uncle or Aunt’s son or daughter

Sister’s husband

Brother’s wife

Grandson’s or Grand daughter’s daughter 

 

 

Brother

Sister

Uncle

Aunt

Grandfather

Daughter-in-law son-in-law

sister-in-law

brother-in-law

nephew niece

cousion

brother-in-law

sister-in-law great

grand daughter

 

k) Blood Relationship Test  Question

A relation on the mother side is called ‘Maternal’.

     A relation on the father side is called ‘Paternal’.

  Thus, mother’s brother is Maternal uncle and father’s brother is Paternal uncle.

1.Pointing towards a person, a man said to woman, “His mother is the only daughter of your father.” How is the woman related that person?a)Daughter               b) sister                c) mother            d) wife

2.Anil introduces Rohit as the son of the only brother of his father’s wife. How is Rohit related to Anil?

  • Cousin      b) son  c) uncle                d) son-in-law      e) brother 

3.Pointing out to a lady, Rajan said, “She is the daughter of the woman who is the   mother of the husband of my mother.” Who is the lady to Rajan?

Aunt        b) granddaughter c) daughter     d) sister                e) sister-in-law

4.A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man related to the woman?

Nephew                 b) son     c) cousin             d) uncle                e) grandson

5. Pointing towards a person in the photograph, Anjali said, “He is the only son of the father of my sister’s brother.” How is that person related to Anjali?

Mother  b) father              c) maternal uncle             d) cousin              e) none of these

6. Introducing a man, a woman said, “He is the only son of my mother’s mother” How is the woman related to the man?

Mother  b) aunt                 c) sister                d) niece                e) none of these

7. If X is the brother of the son of Y’s son how is X related to Y?

Son          b) brother           c) cousin              d) grandson         e) uncle

8. If Neena says, “Anita’s father Ram is the only son of my father-in-law Subash,” Then how Bindu, who is the sister of Anita, related to Subash?

Niece       b) daughter        c) wife  d) daughter-in-law e) none of these

9.Arun said, “The girl is the wife of the grandson of my mother” Who is Arun to girl?

Father     b) grandfather  c) husband          d) father-in-law

10. Pointing to a photographer, Arun said “she is the mother of my son’s wife’s daughter.” How is Arun related to the lady?

Uncle      b) cousin              c) daughter-in-law  d) none of these 

11. A is B’s sister. C is B’s mother. D is C’ father. E is D’s mother. Then how is A related to D?

Grandmother      b) grandfather  c) daughter          d) grand daughter 

Answer

1.C

2.A

 3.A

 4.C

 5.E

6.D

 7.D

 8.E

 9.D

 10.D

11.B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!